H-599 rockzenekar  
Július 4. vasárnap 20:30.21:15 Kós Károly Előadóterem, 21:15-22:45 Nagy Színpad
 
      Zenekarunk elsősorban a magyar történelem jeles eseményeit dolgozza fel. Írtunk dalt Mohács tragédiájáról, Szondi hősiességéről, Eger dicsőségéről, feldolgoztuk Mikes Kelemen levelét a Fejedelem halálról, vagy a Nyerges-tetőn elesett székely honvédek önfeláldozását, és még számos más eseményt. A Nyerges-tetőről írt dal amióta elkészült minden koncertprogramban szerepelt. Aki járt már a Nyerges-tetőn Erdélyben, az tudja mi történt ott, aki nem, annak elmeséljük. Az 1848-49-es Szabadságharc egyik utolsó ütközete zajlott ott. A hegytetőn felálló székely tüzérség, addig lőtte a hegyen átkelni szándékozó orosz hadsereget, amíg el nem fogyott a lőszer, majd életük feláldozásával addig védték a hágót, míg szinte mind egy szálig odavesztek. Mögöttük, addig vissza tudott vonulni a magyar sereg, sajnos Világos felé. Önként vállalt halálukkal több tízezer magyar honvéd életét mentették meg. Ez a Székely Termophüle. Ott áll a hősök sírján a mi kopjafánk is, amit magunk készítettünk. Ezeket a testvéreinket tagadta meg az anyanemzet 2004 decemberében! Szégyenkezünk, amikor ott járunk, pedig nem nekünk kéne! Tudni kellene mindenkinek, Erdély nélkül, ma nem lenne Magyarország! Néha talán azt hihetnénk, hogy már ott is minden rendben, és már nem bántják a magyart. Ez nem így van. A keresztekről lecsiszolják a magyar neveket, és idegen neveket írnak rá. Ott van Sósmezőn, csak meg kell nézni. Mi nem repülővel járunk Erdélybe, hogy a „hakni” után néhány órával újra itthon legyünk. Nyitott szemmel járunk, beszélgetünk az ottani barátainkkal, hogy beszélhessünk róla itthon. A legnagyobb megtiszteltetés, amikor azt mondják: Végre újra hazajöttetek!  Ez a dal a hitvallásunk! Évről évre szaporodó erdélyi koncertjeink tanúsítják, nem hiába dolgozunk!
 Az elmúlt 8 évben volt alkalmunk eljutni számos Kárpát-medencei fesztiválra Szombathelytől Kézdivásárhelyig. Készítettünk számos felvételt, melyeket honlapukon ingyen kínáljuk rajongóinknak, vendégei voltunk számos rádiónak és néhány televízió csatornának.

      Két lemezünk mellett, - melyet ingyen kínálunk a honlapunkon rajongóinknak - számos demo felvételt készítettünk, többek között a Magyar Rádió 8-as stúdiójában is, mely dalokat egy darabig a régi Petőfi Rádió rendszeresen játszotta. Kevés olyan dalt rögzítettek a 8-asban, ami Trianonra emlékeztet. Nem csoda, hogy mára lekerültek ezek a dalok a porondról. Nem adjuk fel, tesszük a dolgunk, az igazat mondjuk, őszinte, tiszta szívvel, a legjobb szándékkal, gyermekeinkért, Erdélyért, Hazánkért, Magyarországért…
Nagy-Magyarországért, hogy legalább a szívekben megmaradjon!



főoldal | a fesztivál | hírek | alapítvány | társoldalak | támogatók | kapcsolat | fórum

copyright by www.erdelyhon.hu | az oldalt készítette és adminisztrálja: Bálint Csaba