Polgár-Társ Alapítvány, Transylvania Authentica Program
Július 2. péntek 15:00-19:00 Ifjúsági és kézműves sátor, 17:00-18:00 Kis Színpad
Július 3. szombat 09:20:00 Ifjúsági és kézműves sátor
Július 4. vasárnap 12:00-20:00 Ifjúsági és kézműves sátor, 12:30-13:15 Kós Károly Előadóterem
 
      A Polgár-Társ Alapítvány 1998-ban jött létre független alapítványként, majd a Partnerség a Környezetért tagjává vált, mely közösségi kezdeményezéseken alapuló környezetvédelmi projekteket támogat Közép-Kelet-Európa hat országában. Tevékenysége során a Polgár-Társ Alapítvány számos programot és más támogató eszközt dolgozott ki és ültetett életbe a fenntartható fejlődés elveit tiszteletben tartva, mint pl. különbőző szakmai tanácsadásokat, valamint adományi és egyedi operacionális programokat. Több úttörő, innovativ programjával - „Zöld Övezet”, „Élő Örökség”, „Transylvania Authentica”- az Alapítvany a természeti és kulturális értékek megőrzését is népszerűsíti.

A Transylvania Authentica program Erdély gazdag mezőgazdasági kultúrájának, hagyományos vendéglátóiparának és konyhájának, valamint sajátos kézműves termékeinek fennmaradását kívánja támogatni a vidék kistermelői és kézművesei közötti kapcsolatok kialakítása és megerősítése által.

A cél elérése érdekében a Polgár-Társ Alapítvány bejegyeztette a Román Találmányi és Védjegy Hivatalnál a Transylvania Authentica márkanevet és négy ágazatra kidolgozott egy minősítési mutatórendszert, amely alapján képzett szakemberek minősítik a termékeket/szolgáltatásokat, majd egy ugyancsak szakemberekből álló Bíráló Bizottság dönt a pályázó termék vagy szolgáltatás védjegyhasználati jogosultságáról.

A Transylvania Authentica márkanév képviseli a termék/szolgáltatás erdélyi eredetét, a hagyományokban gyökerező eredetiségét, kifogástalan minőségét és környezetbarát jellegét.
Jelenleg 12 termelőnek/szolgáltatónak összesen 162 terméke/szolgáltatása rendelkezik Transylvania Authentika márkanévvel, amelyből 113 kézműves termék, 46 élelmiszer és 3 elszállásolás/vendéglátás.

2010. július első hétvégéjén a Transylvania Authentica programban résztvevők közül 7 fő képviselő érkezik az idei verőcei nagy erdélyi találkozóra. Gáll Ajnácska programvezető, Bandi Enikő  programasszisztens, Simó Júlia ruha- és szőttes készítő, Vitos László keramikus, Páll Etelka gyapjúfestő kézműves, a Pro „Campenita-Mezőfele” Egyesület delegáltja és Gáll Erzsébet a szörpök, lekvárok szaktekintélye. A meghívottak a világtalálkozó három napján bemutatják mesterségük fortélyait, előadásokban és tárlat kiállításon vesznek részt, ezzel is színesítve Erdély képéről alkotott elképzeléseinket.



főoldal | a fesztivál | hírek | alapítvány | társoldalak | támogatók | kapcsolat | fórum

copyright by www.erdelyhon.hu | az oldalt készítette és adminisztrálja: Bálint Csaba