Hungarica zenekar

A zenekart 2006-ban alapította Mentes Norbert gitáros, aki az 1981-ben alakult egyik legnépszerűbb magyar kemény rock banda, a Moby Dick alapító tagja, az a zenekar mai napig is aktív!

Az elmúlt években olyan előadókkal készített közös dalokat, mint Varga Miklós, Nagy Feró, Kalapács József, Nyerges Attila illetve Téglás Zoltán,  aki a kaliforniai Ignite zenekar magyar származású énekese.

Hungarica - Új kép

2012. év elejétől a Marosvásárhelyről származó új énekessel, Fábián Zoltánnal dolgoznak, aki a Székely vér zenekarból ismert. Fontos megemlíteni Wéber Irénát is, aki 2009 óta dolgozik velük. Ő egy Délvidéken született énekesnő. Jelenleg a Bécsi Állami Zeneakadémia opera énekkarára jár. A schönbrunni kastélyban, a Figaro Házasságában Iréna énekli Cherubino szerepét, márciustól pedig Strauss Denevérjében Orlovskyt. Iréna a nagyobb eseményeken lép fel velük.

Egy székely frontemberrel és egy délvidéki énekesnővel még inkább kárpát-medencei zenekarrá vált a Hungarica. Teltházas budapesti Petőfi Csarnokos koncertjeik mellett több lemezük felkerült a Magyar Hanglemezgyártók eladási toplistájára. 2010-ben megjelent albumuk a megjelenés hetében első volt! A határon túli magyarlakta területek mellett Lengyelországban is népszerű a zenekar!

A 2012. decemberben megjelent lemezük egyik kiemelt fontosságú dala a Lengyel-Magyar barátságról és a két hazaszerető nemzet történelmének kapcsolatáról szól! A dalban vendégként szerepel egy lengyel legendás zenész Andrzej Nowak. Andrzej az 1979-ben alakult TSA zenekar alapítója és vezetője, a másik együttese pedig a Zle Psy (Rossz Kutyák). A lengyel rockvilág legszínesebb egyénisége, aki nemcsak a legjobb lengyel, hanem számos külföldi rock-zenésszel is dolgozott már. A Zle Psy nevű zenekarát az USA-ban megismert barátjával, Paweł Mąciwodaval alapította, aki a világhírű Scorpions basszusgitárosa.

A népszerű magyar Hungarica zenekar új albuma „Test és vér” címmel nem csak Magyarországon kapható, hanem az RDS Music gondozásában, Lengyelországban is megjelent!

 A Test és Vér című új albumhoz már egy klip is elkészült, méghozzá az Ismerős Arcok frontemberével, Nyerges Attilával:

Tagok:
Mentes Norbert – gitár
Fábián Zoltán – ének
Polgár Krisztián – gitár
Kiss Dániel – dob
Wéber Iréna – ének
Bella Norbert – basszusgitár

https://www.facebook.com/hungarica

http://www.hungaricazenekar.hu

         
főoldal | a fesztivál | fellépők | hírek | szállások | felhívások | támogatók | kapcsolat
copyright by www.erdelyhon.hu