A Pilis-Hargita és a Székely-Magyar Szövetség bemutatkozása

„Két szent hegyünket, a Pilist és a Hargitát össze kell kötnünk a magyar egység helyreállításáért” - a 2003-ban kapott égi üzenet két éven keresztül szunnyadt megvalósításra várva. Aztán három csodálatos erdélyi élmény meghozta a hogyanra is a választ: egy gyalogtúra-sorozattal járjuk be a közöttük levő 21 tagú láncot, a híres kéktúrához hasonlóan!

Éjszakákon át készültek a tervek. Megszületett a szakaszokat a jelenlétével érvényessé tevő túrazászló, a székely-magyar testvériség szimbólumaival ellátott Pilis-Hargita póló, elkészült a 21 hegység nevét és a hívó szót tartalmazó ismertető, majd a túra honlapja…

Székely-Magyar Szövetség

A vándorok pedig gyülekezni kezdtek. A legváratlanabb módon és irányból érkeztek meg a zászló alá, volt, aki csak egy Wass Albert-könyvet ejtett le a vonaton, és ennek következtében a mai napig a Pilis-Hargita magjának kellős közepén van a bátyjával együtt…

Három hónapos toborzás után 2005 áprilisában ezzel a fohásszal indítottuk útjára a zászlót a Pilis kapujában:  "Istenünk, segíts végigjárni az utat a Pilistől a Hargitáig a székely-magyar kézfogásért, a magyar nemzet egységéért. A Nap, a Hold és a csillagok vezessenek minket 21 hegységen át. Váljon eggyé újra minden magyar, hogy nemzetünk betöltse szerepét minden más nemzet javára, és a Természettel való összhang megteremtésére."

Az égiek pedig meghallgatták a kérést, az ajtók sorra kinyíltak ember és a Természet között, székely és magyar között, ember és ember között. Mindegyik hegység más-más kihívásokkal tett próbára, közben felejthetetlen csodákban részesített. A sokezer közös lépés és közös gondolat olyan közösséget épített, mely szép lassan felnőtt a megálmodott lánc létrehozásához és őrzéséhez, üzeneteinek közvetítéséhez.

Ahogy azt a hét év alatt a számtalan felejthetetlen élményben megtapasztaltuk, az igazi emberi értékrend igenis működik! Működik székelyek, magyarok és más népek közt, működik az Ember és a Természet között. Ezt tettük nyilvánvalóvá az összesen 142 vándor csatlakozásával végigvitt zászló célba érésekor, a Madarasi-Hargitán megfogalmazott Székely-Magyar Szövetségben, melyhez szeretettel várjuk a velünk egyetértők csatlakozását!

www.pilishargita.hu 
www.szekely-magyar.hu

A Pilis-Hargita a Görgényi-havasokban

Hargita-székely Szövetség

Hegedűs Gergely András túravezető

         
főoldal | a fesztivál | fellépők | hírek | szállások | felhívások | támogatók | kapcsolat
copyright by www.erdelyhon.hu