Burján Szilárd László

Burján Szilárd László a nevem, Csíksomlyón születtem az úr 1991. évében. Csíkszeredában kezdtem el felfedezni a világot, a Nagy Imre Általános Iskolában. Az élet később Budapest mellé, Solymárra sodort, középiskolás tanulmányaimat pedig már a budapesti Hunfalvy János Külkereskedelmi és Közgazdaságtani Szakközépiskolában végeztem. Volt szerencsém Svédországban is tapasztalatokat gyűjteni, közel egy évet éltem ott. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója vagyok és ezen fesztivál után nem sokkal már Hollandiában folytatom tanulmányaimat.

Burján Szilárd

Egészen kicsi koromtól kezdve jó barátok voltunk az irodalommal, szerettem a verseket. Pályafutásom csúcsát talán 2009-ben éltem meg. Kazinczy-érmet nyertem Győrben. Korábban ifjú színészként már kipróbálhattam magam a József Attila színház deszkáin. Az évek során már nem csak a nagy szerzők gondolatait tolmácsoltam, saját magam megnyugtatására – az újságíráson felül – novellákat, elbeszéléseket kezdtem írni. 

Szülőföldemet szeretem és büszke vagyok minden szegletére: drága nagymamámtól egészen a felejthetetlen szüreti bálokig. Nyaranként boldogan látogatok vissza mindig, nagy élmény számomra az ismert vidék megmutatása magyarországi barátaimnak, vagy éppen szerelmemnek. Ott tanultam meg beszélni, lovagolni, táncolni. Ott tanultam meg embernek lenni.

Burján Szilárd

A következő versek a kedvenceim, melyeknek helye van egy ilyen tematikájú fesztiválon.

Kányádi Sándor-Nyergestető
Arany János-Szibinyáni Jank
Arany János-Walesi bárdok
Petőfi Sándor-Pacsirtaszót hallok megint
Petőfi Sándor-Itt benn vagyok a férfikor nyarában

Ezeken felül, ha szükség van rá, megtanulhatok más verset is.

         
főoldal | a fesztivál | fellépők | hírek | szállások | felhívások | támogatók | kapcsolat
copyright by www.erdelyhon.hu