Támogatóink:

Báthory István Kulturális Egyesület
Fesztiváli
beharangozó >>

Kedves erdélyi honfitársaink, bárhol éljenek a világban!
Kedves Erdély sorsáért aggódó barátaink!
Kedves érdeklődő testvéreink!

Idén, 2008. június 27-29-e között ismét megrendezzük – immár második alkalommal –, az „Erdélyország az én hazám” elnevezésű háromnapos fesztivált, melyet az Erdélyből elszármazottak és Erdély sorsáért elkötelezettek találkozójaként szervezünk. A Fesztivált mesébe illő környezetben, Verőcén, a Dunakanyarban, azon belül a Csattogó-völgyben tartjuk. Tavaly érkeztek vendégek Erdélyből, Amerikából, Ausztráliából, Európa több országából és persze Magyarországról.

     A pazar programok közül kiemelve néhányat, olvasóink (hallgatóink) figyelmébe ajánljuk Dr. Varga Tibor történész és Kocsis István író előadásait Szent László királyról, és a magyarság eredetéről, továbbá Balázsi László unitárius püspökhelyettes Mozaikok az erdélyi egyházak történetéből című műsorát. A Wass Albert év alkalmából találkozhatnak Wass Albert fiaival, Simó Józseffel, a Magyarországi Wass Alapítvány vezetőjével és az Ismerős Arcok Együttessel. Megszervezzük az Erdélyből elszármazott orvosok konferenciáját, illetve üzletemberek találkozóját. Erdély jövője címmel tudományos kerekasztal beszélgetést tartunk neves közéleti személyiségek részvételével. (Részletes program itt olvasható!)

A vasárnap ünnepi ökumenikus istentisztelettel veszi kezdetét. A Fesztivál résztvevői elzarándokolnak a Szent Jakab kagylóhoz, ahol Dr. Buksa Ildikó tartja meg színes előadását „Boldogasszony lelkünk fészke” címmel.

Esténként koncertek színesítik a programokat. Tamás Gábor: „Ó Erdély szép hazám” koncertjén kívül lesz Kormorán, Szkítia, a kolozsvári Knock Out, és Fényhozók Együttes: Árpád öröksége-dalok a hazatérés idejéből. Megcsodálhatják a Budapesti Székelykör Néptáncosainak, valamint a Háromszék Együttes bemutatóját. Éjszakánként a tábortűz melletti táncházhoz az Ördögborda és az Elevenek húzzák a „nótát”. Megismerkedhetnek a Tűzmadár Táltos Dobkör tagjaival is. (Előadókról további részletek itt olvashatók!)

A Duna Televízió stábja a népszerű Kívánságkosár műsorával élő közvetítést sugároz a táborból. A háromnapos rendezvény állandó műsorai között szerepel a Benedek Elek játszóház és erdélyi kézműves foglalkozások, sport (foci, lovaglás, röplabda, íjászat stb.), kirándulás, táltosok, egészségmegőrző programok, erdélyi gasztronómiai bemutató és vásár, valamint hagyományos termékek kirakodóvására.

A szabadtéri fesztivál sikeres lebonyolításához kérjük a Csíksomlyói Szűz Mária közbenjárását, oltalmazását! Az „Erdélyország az én hazám” fesztivál fővédnöke: Cselényi László, a Duna Televízió elnöke, védnöke: Bethlen Farkas polgármester, főszervezők: Gaál István. (A szervezőkről további részletek itt olvashatók!)

A nyári szabadtéri Fesztiválra megkezdtük a belépőjegyek és szálláshelyek értékesítését. Az elővásárolt jeggyel rendelkezők a Külerdélyi webáruház termékeiből 5-20%-os  kedvezménnyel vásárolhatnak 50 erdélyi vállalkozónál. A fesztiválon, az erdélyi származású vállalkozók és termékeik megismertetése érdekében, külön területet jelölünk ki. Akik élni kívánnak a lehetőséggel, kérjük, idejében jelezzék!

Találkozzunk Önnel is Verőcén június 27-29-e között!

 

Bemutakozik a Fesztivál két főszervezője és médiafőnöke:

 
Gaál István  
kulturális főszervező  

 

 

 

Copyright © erdelyhon.hu
 
 
   

 

 

 

 

websas.hu